Thursday, 13 December 2012

Semakan Pra SPM MRSM

Huh. Akhirnya, duk smbung2 wayar bleh jugak sye on kn modem snyp2. Ini semata-mata untuk update post la. Tadi x smpat nk update new post. Bkn tu sje, sye nk lyan blue gak mlm ni. Haha, gurau je. Btw, apa korang tngh buat pg2 buta ni. Skrg jam 3.52 a.m. Knpe la aq x leh tdo mlm ni. Sape2 bleh tlg sye x bg tips2 mudah tdo?? Haha, gurau je ^_^. Sbnrnye, sye nk tulis betapa x sbr nye sye utk menunggu pd pukul 3 ptg ari ni. Nk tau kenapa?? 

Marilah sama-sama kita doakan kejayaan Harimau Malaya!Mudah-mudahan dapat beraksi di pentas Final dan menjulang kejuaraan Piala AFF sekali lagi tahun ini..
~SELAMANYA HARIMAU MALAYA~
Dalam pada itu, berdoa juga mudah-mudahan saudara/i terpilih untuk mengikuti Program Pra SPM MRSM 2013 di bawah kursus pilihan.
Semakan boleh dibuat di laman web berikut, insya Allah mulai esok (Jumaat : 14.12.2012) mulai JAM 3.00 PETANG :
http://online.mara.gov.my/praspmmrsm
Pesanan Admin : Jangan esok semua pakat ramai-ramai semak jam 3 petang..bimbang sistem 'jammed'..so be chilled..Sistem akan dibuka hingga minggu hadapan :-)
SEMOGA BERJAYA!

Ini la sbb nye. Ehh, bukan yg sal bola tu. Malaysia dh tewas ng Gajah Thai tu. X tau la nk salah kn sape. Tp kwn2 sye lam FB byk salahkn refree. Sye pon tgk refree bodo gak (maaf rude word). X bg warning lngsung. Trus je beri kad. So, sye guna kn kesempatan ini untk mengajak korang smue tinggalkn KPOP tu (x kait pon sbnr nye. Ini hnye d sbbkn refree tu dri Korea). Dh2 la ckp sal bola. Jom kte prgi ke tjuk utama yg hendak d bincangkn. Hehe ^_^..

Semakan boleh dibuat di laman web berikut, insya Allah mulai esok (Jumaat : 14.12.2012) mulai JAM 3.00 PETANG :
http://online.mara.gov.my/praspmmrsm
Ni yg sbnr nye nk bincangkn pg ni. Ahhh...Tibe2 ngatok la. X pe, slagi x siap update post ni sye x kn tdo. X kn nk bia keje skerat jalan kn. Cube korang tgk kt dlm blockquote tu "Semakan boleh dibuat di laman web berikut, insya Allah mulai esok (Jumaat : 14.12.2012) mulai JAM 3.00 PETANG". Bile ade post ni kt FB awl mlm tdi sye btol2 gembira. Gembira bkn sbb dpt tau sye trpilih. Gembira sbb x prlu tggu lama lg nk tgk kputusan dr pihak d bwh ni. Pihak atasan MARA.

 Ni la logo MARA. Bila tau je boleh semak pukul 3 ptg ni, sye dh gmbira. Tau boleh semak je dh cukup gmbira bg sye. Sbb sye x prlu tggu lama dh. Sekiranya sye trpilih untk program ni, sye dh x pyah pikir susah2 untuk tahun dpn. X prlu pikir nk cari keje smentara tggu result SPM n pnggilan drpd universiti2 slpas kputusan SPM kluar or x pyah tggu nk msuk matrikulasi. Ini sbb program ni mmbolehkn plajar2 MRSM yg memohon n trpilih dpt smbung blajar di IPT2 tertntu yg d tetapkn oleh MARA pd awl bulan 1 iaitu 1.1.13. Tp, skiranya sye dpt tau yg sye x lyak untuk program ni, itu sdah mmgembirakan sye. Kerana sye boleh bersiap n ready for next year. Sye boleh mrancang apa sye nk buat pd tahun dpt. N of course if I didn't be selected to this programme, I'll find a job to increase sye punya duit supaya nnti msuk universiti x pyah nk brgantung ke biasiswa n pnjaman sgt. Dlm otak sye ni ade 2 or 3 keje je yg boleh sye buat tahun dpn iaitu jdi pmbntu d stesen pam, jdi tukang cuci knderaan d Car Wash, and keje kt kdai2 komp. Sal keje2 ni laen kali la sye citer. K itu sje dulu.

Thanks for read this post n don't forget to follow my blog k. ^_^
Mata ne (Jumpa lg)

No comments:

Post a Comment